Česko se chystá na prezidentské volby. Přípravy volebních místností vrcholí

Desítky věcí pro jednotlivé volební komise už od rána kompletují pracovnice jihlavského magistrátu. Nikde nesmí nic chybět. Třeba v Jihlavě je volebních okrsků 58 a v žádné volební místnosti přitom samozřejmě nesmí chybět česká vlajka.

Všechny věci včetně volebních uren, plent a dalšího vybavení se pak rozváží do různých částí Jihlavy. "Připravujeme kompletně volební místnost, stoly, plenty i urnu," uvedl ředitel Domova dětí a mládeže Jihlava Vilibald Prokop.

[chooze:article;value:483844]

Vše musí být hotovo do pátečních 14:00, kdy první kolo prezidentských voleb začíná. V sobotu odpoledne se pak opět bude vše svážet zpátky do skladů a za dva týdny možná nanovo. "V případě, že bude druhé kolo, tak ten proces se bude z naší strany opakovat. A zase to musíme nachystat do této podoby," vysvětlil Tibor Fehér z oddělení krizového řízení jihlavského magistrátu.

Po celém Česku bude na letošní prezidentské volby otevřeno celkem 14 747 volebních místností a dalších 110 jich je na různých zahraničních konzulátech po celém světě.

Volební vysílání TV Nova

12. ledna První debata: 17:00, TV Nova
Druhá debata: 20:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
13. ledna Speciální Snídaně: 5:55, TV Nova
Mimořádné vysílání: 14:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
14. ledna Kontinuální vysílání: 13:00, TV Nova Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
Debaty bude možné sledovat také na TN.cz, Voyo zde a zde, Nova.cz, Facebooku, Instagramu a na YouTube.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.