Česko se musí připravit na válku, burcuje generál Řehka

Vedení české armády v úterý na pravidelném velitelském shromáždění zhodnotilo hlavní úkoly loňského roku. Náčelník generálního štábu Karel Řehka upozornil, že lidé o válce nechtějí slyšet, ale je nutné o takových hrozbách otevřeně mluvit. Kromě toho, že podpora Ukrajiny bude dále pokračovat, Česko musí také podle jeho slov dělat maximum pro odstrašení případného agresora, tedy se připravovat na válku.

Dále upozornil, že Rusko do bojů posílá stále nové materiální i lidské zdroje. Řeha proto považuje za nutné, aby Česko dělalo maximum pro odstrašení případného agresora.

[chooze:article;value:542119]

​Aktuálně se v České republice cvičí další ukrajinský prapor, který čítá kolem 500 vojáků. V tuzemsku už výcvik absolvovalo přes 4 000 ukrajinských vojáků. Náčelník generálního štábu Řehka zmínil, že nechce strašit válkou, ale nedá se podle něj vyloučit, že se naše země někdy v budoucnu v konfliktu ocitne.

"Neříkám, že se to stane, ale vyloučit to nelze. My musíme dělat vše pro to, abychom se tomu vyhnuli. V případě, že bychom se tomu nemohli vyhnout, tak aby to pro nás byla co nejmenší tragédie," řekl Řehka. 

Současný systém armády je podle něj ale neudržitelný a nutná je nejen jeho digitalizace.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.