Česko sevřely mrazy. Teploty někde spadly až k −10 stupňům

Do Česka dorazily mrazivé noci. Na celém území padaly v noci na středu teploty až k nule a na některých místech ještě níže. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) panovaly na většině Česka přízemní mrazíky.

Teploty spadly pod nulu například v Rýmařově, kde meteorologové naměřili teplotu −4 stupně Celsia. V severních Čechách u Velkého Chvojna −6 stupňů a v horách se teploty pohybovaly mezi −5 až −9 stupni. Vůbec největší mráz naměřili na stanici Kvilda na Šumavě, která patří k nejstudenějším místům v Česku a kde panovaly mrazy sahající až k −10 stupňům.

[chooze:article;value:525948]

Prudké mrazy ale mají být předzvěstí slunečného dne. "Po studeném ránu a rozpuštění ranních mlh bude středa relativně příjemná a slunečná. Bude jasno, odpoledne od západu bude přibývat oblačnost na polojasno. Odpolední pocitové teploty budou mezi 9 a 14 stupni," uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Čtvrteční mrazy navíc už nemají být tak hrozivé jako ty z noci na středu. I když velké teplotní rozdíly mezi dnem a nocí mají podle Honsové pokračovat, teploty nad ránem mají být už o poznání vyšší. V průběhu týdne se má postupně oteplovat. Ve čtvrtek má být přes den 8 až 16 stupňů, v pátek na jihovýchodě Česka se budou teploty šplhat dokonce až k 23 stupňům.

S příchodem mrazíků začalo přezouvání pneumatik. Mechanici mají napilno:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.