Česko smutní po Perrym. Byl to pro nás šok, přiznávají dabéři Přátel

Smrt Matthewa Perryho zasáhla Česko. Oblíbený herec se díky seriálu Přátelé stal pro mnohé takřka členem jejich domácnosti. Není proto divu, že po něm teď lidé pláčou.

"Teď jsem dočetla jeho knížku. Měl krutý život, ale pomalu se z toho dostával a teď toto. Na to, jak bojoval, tak přes veškeré bolesti už to asi moc nešlo. Je to smutné, ale už ho nic nebolí," napsala na sociální sítě například paní Lenka. Odkazovala přitom na Perryho dlouhodobý boj se závislostmi.

"Doteď se na tebe díváme a budeme se dívat dál. Máme tě moc rádi. Ať ti svítí věčné světlo. Ach jo, je nám to moc líto," posteskla si pak paní Dana. "Někde se psalo, že byl nemocny, ale i tak. Není to fér. Jeho jsem měla nejradši. Matte, nezapomeneme. Ať je vám nahoře dobře," svěřila se pak paní Dita.

[chooze:article;value:527437]

Ke smrti herce se vyjádřily také české hvězdy, které seriálovým Přátelům propůjčily své hlasy. "Je to moc smutná zpráva. Pozdravuj v nebi Rosťu Čtvrtlíka, tvé české já," vzkázala Perrymu prostřednictvím instagramu dabérka Miriam Chytilová – hlas Jennifer Anistonové alias Rachel Greenové.

Právě Rostislav Čtvrtlík byl ve většině dílů Přátel Perryho českým hlasem. V době, kdy bojoval s rakovinou, na niž v roce 2011 zemřel, se Perryho druhým dabérem stal Aleš Procházka, známý například i z Ulice. Ten se k jeho smrti ale vyjadřovat nechtěl. "Pokládám to za hyenismus," vysvětlil.

"Koukal jsem na to jako blázen," přiznal se pak český hlas Davida Schwimmera alias Rosse Gellera Daniel Rous. "Co mám na to říct? Je mi to samozřejmě hrozně líto. Osobně jsem ho sice neznal, ale s Přáteli jsem žil deset let," dodal.

"Můj první pocit byl šok a druhý pocit smutek," prohlásila pak dabérka Stanislava Jachnická, kterou čeští diváci znají jako hlas Lisy Kudrowové alias Phoebe Bufetové. Zároveň se v ale v celé situaci snaží najít něco pozitivního. "Podobné chvíle nám připomínají, že bychom si měli vážit každé chvilky našeho života," tvrdí.

Podívejte se na sestřih nejlepších hlášek seriálového Chandlera Binga:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.