Česko svírá nenormální počasí, přiznali meteorologové. Vyjmenovali důvody

Meteorologický podzim už sice dávno odstartoval, nad počasím ale zůstává rozum stát i meteorologům. Sami přiznávají, že venkovní teploty tomuto ročnímu období příliš neodpovídají. Mají pro to ale vysvětlení.

"Aktuální nadprůměrné teploty na začátku září ve skutečnosti odpovídají běžným teplotám uprostřed léta, a to díky nadprůměrně teplé vzduchové hmotě, která se nad naším územím už více jak týden udržuje," vysvětlil Český hydrometeorologický ústav.

[chooze:article;value:572169]

​Zdá se ale, že už příští týden se s vedry rozloučíme. Ještě tuto neděli (8. září) by denní maxima měla dosahovat 28 až 32 stupňů Celsia, ale v příštím týdnu by se nad tropickou hranici 30 stupňů přehoupnout neměla.

Na pondělí meteorologové předpovídají oblačno, postupně na většině území déšť a ojediněle i bouřky. Denní maxima se dostanou nanejvýš na 20 až 25 stupňů. Ještě chladněji má být v úterý, kdy se teploty vyšplhají maximálně na 19 až 23 stupňů.

V podobném duchu se ponese i druhá polovina pracovního týdne. Ve středu a ve čtvrtek se denní maxima mají dostat na 19 až 24 stupňů a v pátek už jen dokonce na 14 až 19 stupňů. Jinak tomu zřejmě nebude ani o víkendu.

Lidé si ale letní počasí užívají. Koupaliště jsou stále zaplněná:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.