Česko zasáhne komáří peklo. Potrápí hned několik krajů, varují meteorologové

[chooze:gallery;value:32154]

​Zásoba repelentu a sítě v oknech se budou Čechům hodit, a to hlavně v úterý a ve středu. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) totiž varuje, že právě v těchto dnech potrápí republiku mimořádná aktivita komárů.

Tu meteorologové očekávají v úterý zejména na severu a západě Čech, a to v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Středočeském kraji. Mimořádnou aktivitu komárů ale pocítí i obyvatele části Jihomoravského kraje.

Ve středu se pak rozšíří po téměř celém území republiky. Mimořádnou či alespoň vysokou aktivitu komárů hlásí hlavně v Plzeňském, Středočeském, Libereckém, Královéhradecké, Olomouckém, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji.

[chooze:article;value:507715]

​Aktivitu komárů podporuje zejména příznivé počasí. Teplota totiž zkracuje čas pro natrávení krve samičkou, což je podle meteorologů nezbytné pro vytvoření vajíček. Příznivé teplotní podmínky pak urychlují i jejich vývoj.

Další zvyšování průměrné teploty navíc může přispět i k příchodu nových druhů komárů a tím i dalších nemocí. Zvyšování teploty může postupně vést i k dřívějšímu zahajování komáří sezóny.

Vědci vynalezli nový typ přírodního repelentu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.