Česko zůstává rozetnuté počasím napůl. Blíží se rychlý teplotní zlom

[chooze:gallery;value:34734]

"Nad Českem se udržuje od včerejšího odpoledne a večera výrazné teplotní frontální rozhraní. Do severní poloviny území přineslo při teplotách kolem 0 °C sněžení a během večera a noci zde vytvořilo sněhovou pokrývku nejčastěji mezi jedním až pěti centimetry, v maximech v Karlovarském kraji a na jihu a západě středních Čech," vysvětlil Český hydrometeorologický ústav na sociální síti X.

Na jih se totiž studený vzduch neprotlačil a zůstalo tam i během noci teplo. Ráno je asi pět stupňů Celsia a prší.

"Během dne se bude od jihu opět oteplovat, déšť se tedy postupně rozšíří z jihu a jižní poloviny postupně na většinu území, jen na severu Čech se udrží sněžení nejdéle, a to až do večerních hodin," upozornili meteorologové.

[chooze:article;value:540742]

Ještě ve čtvrtek nás čekají velké teplotní rozdíly. Na severu Ústeckého a Libereckého kraje může večer napadnout i pět centimetrů sněhu. Zatímco na severu bude mezi nulou až čtyřmi stupni, na jihu vystoupá teplota na až 13 stupňů.

Vše se zlomí v noci na pátek. "Během noci a zítřka se již teploty na našem území srovnají. Pátek a víkend budou opět nebývale teplé s maximy v extrémech atakujícími až 15 stupňů Celsia," avizovali meteorologové.

Mapa, kudy se k nám řítí mrazivá zima a sníh:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.