Českou banku postihly potíže. Desítkám tisíc klientů z účtů zmizely peníze

Klienti Fio banky byli o víkendu při pohledu na svůj účet zřejmě v šoku. Z jejich kont totiž zmizela část peněz. Důvodem bylo, že se některé transakce provedené prostřednictví karet Visa zaúčtovaly dvakrát. Banka působí kromě Česka také na Slovensku, kde se klienti potýkali se stejným problémem.

"Lidé měli blokovanou dvojnásobnou částku toho, co provedli v ten jeden určitý den," potvrdil v úterý TN.cz mluvčí Fio banky Jakub Heřmánek.

[chooze:article;value:549804]

"Stalo se to o víkendu, kdy se transakce účtovaly za čtvrtek. Takže si lidé něco koupili a zaplatili za zboží ve čtvrtek a o víkendu pak viděli, že se jim peníze strhli dvakrát. V těchto chvílích jsou už dvojité transakce stornované a lidé mají peníze zpět," upřesnil Heřmánek.

"Omlouváme se za komplikace způsobené duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme. Věříme, že k vrácení duplicitních transakcí dojde během několika dní. Děkujeme za pochopení," napsala banka na facebooku.

Problém se dotkl podle Jakuba Heřmánka nižších desítek tisíc klientů tohoto bankovního ústavu.

Nová forma spoření na stáří. Banky i DIP hlásí velký zájem (3/2024): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.