Českou obec obchází strach. Na místní psy i lidi tu mají útočit agresivní zvířata

Aneta Velinská štábu TV Nova ukázala šrám na zádech Lokiho. Její štěně už prý bylo napadené dvakrát. "Dostal antibiotika, dál mu to máme ošetřovat hypermanganem," uvedla majitelka zraněného psa.

K napadení mělo dojít na okraji Moravan při venčení psa u rybníka. Podobnou zkušenost má i Eva Šubrtová. "Nás napadl třikrát. Kamarádka mně volala i sanitku, protože jsem se psychicky složila," popsala žena.

Kromě vodítka teď bere na procházku i elektrický paralyzér. "Já tohle prostě nosím. Bojím se, bojím," vysvětlila.

Špatnou zkušenost se psem má i Petra Dostálová, když se vracela od vlaku. "Vrčela, šla mi po noze, to bylo hodně nepříjemný. (Psi) nebyli přivázaní," upozornila.

[chooze:article;value:483519]

​Starosta už prý ví asi o pěti pokousaných psech. Naposledy se za ním vydala právě paní Velinská. "Dohodli jsme se spolu na dalším postupu, tím bude písemné oznámení na úřad," sdělil starosta Ondřej Mikulecký.

A do Moravan už vyjížděla i policie. "Policisté případ šetří jako přestupek," řekla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Místní tvrdí, že majitel se svými psy terorizuje obec minimálně půl roku. "Evidentně majitel svého psa nezvládá. By toho psa měl mít na vodíku, případně s košíkem," okomentoval případ pardubický kynolog Jan Doucha.

Lidé mají strach o své psy i o děti. Ostatně před třemi lety se v nedalekém Otradově na Chrudimsku stala tragédie. U vlastního domu mladou ženu zakousl sousedův pes.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.