Českou rodinu si spletli s fotbalovými chuligány. Zabránili jí odletět na dovolenou

"Ve středu jsme měli odletět v 6:05 ráno z polských Katovic do Limassolu se společností Wizz Air na dovolenou a nebylo nám umožněno nastoupit do letadla. Řekli nám, že jsou s námi fanoušci Sparty a jsou opilí," uvedl divák TV Nova Petr Kašparovský – jeden z odmítnutých cestujících. 

"Dokonce neumožnili nastoupit ani mamince s dítětem či důchodcům. Zůstali jsme na letišti, vyvedli nás ven a nesměli jsme čekat ani v letištní hale a vyhnali nás do zimy, když navíc poprchávalo," vysvětlil pasažér. "Vzhledem k tomu, že je na Kypru teplejší počasí, mělo navíc mnoho lidí bundy v odbavených zavazadlech, a tak jim byla skutečná zima," upřesnil.

[chooze:article;value:531313]

"Volali jsme na ambasádu a obrátili jsme se také na Spartu, i když nejsme fanoušci. Přišli jsme o ubytování a zaplacené stravování. Na Kypru jsme měli rovněž zamluvený výlet. Když jsme si zvolili jiný let, tak nám letištní autority pouze oznámily, že máme smůlu, protože jsme už na černé listině,​" dodal Kašparovský s tím, že se rovněž obrátil na českou ambasádu v Polsku.

Ministerstvo zahraničí popřelo, že by zmiňovaný podnět obdrželo. ​"Až se na nás váš divák obrátí, rádi mu pomůžeme,​" řekl pro TN.cz mluvčí Černínského paláce Daniel Drake. Kašparovský ale tvrdí, že se na ambasádu dovolal a bylo mu řečeno, že tento problém není v její kompetenci.

Klub AC Sparta Praha uvedl, že navzdory problémům v Katovicích čtvrteční utkání s Arisem Limassol ohrožené není. "My jsme ve středu odpoledne přiletěli na Kypr s oficiální výpravou. Jako klub jsme cestovali charterovým letem z Prahy a žádné oficiální informace o tom, co se stalo v Katovicích, nemáme,​" vzkázal sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

Letadlo směřující na Mallorku se ocitlo v turbulencích. Cestující zachvátila panika (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.