Moderní bydlení

Češku v Chorvatsku zklamala pláž pro psy. Proč jste ho vůbec brali, nechápou lidé

Tento týden vyrazila česká rodina na oblíbený chorvatský ostrov Krk. Radost z nadcházející dovolené ale netrvala dlouho. "Máme s sebou malého pejska, proto jsme hned večer jeli na psí pláž v okolí. Bydlíme ve vesnici Vrh, kousek od Krku. Měly tu být blízko tři psí pláže, všude je ale pejskům zakázáno, kromě pláže Redagara. Tomu se ani nedá říct pláž, jen pár betonových schůdků, pod nimi prostor asi 2x10 metrů plný špíny, odpadků, střepů," postěžovala si zklamaná turistka ve facebookové skupině pro milovníky Chorvatska. 

A požádala ostatní uživatele, kteří mají zkušenost s tím, že do Chorvatska jezdí se psem, aby jí poradili. 

Ovšem na sociální síti se místo doporučení a rad strhla výměna názorů. Jedni ženu odsuzovali za to, že se psem podstoupila tak dlouhou cestu, další naopak byli na její straně a chápali, že psa nechtěla nechat doma nebo ho svěřit během dovolené do cizích rukou.

[chooze:article;value:563135]

​"Zajímalo by mě, jak někoho napadne toho pejska vůbec brát s sebou. Mám taky fenku a nikdy jsem neuvažovala, že by jela s námi. Pro nás je to velké omezování a nevěřím, že pejsek si to užije. Ať už cestu, nebo samotný pobyt v těch vedrech. To ji raději vezmu na hory někam do přírody," argumentovala jedna z komentujících.

Reakce milovníků psů na sebe nenechala dlouho čekat. "Nás by zase vůbec nenapadlo nechat našeho parťáka doma," napsala další uživatelka. 

[chooze:article;value:556111]

"Bohužel dcera brečela, že bez něho nejde, že by zůstala doma. Neznala to a my též ne. Máme ponaučení pro příští rok, i ona to už pochopila," shrnula svou zkušenost tazatelka. 

Předtím než vyrazíte s pejskem na dovolenou, je lepší se na internetu nejprve podívat, jaké možnosti cílová destinace nabízí. Například web dovolenasepsem.cz vyjmenovává, kde v oblíbené dovolenkové oblasti najdou majitelů psů vhodné pláže pro své mazlíčky. V Chorvatsku je to například psí pláž v Bašce a u Čižice. 

V Mladé Boleslavi řeší falešné cedule. Ohlašují zrušení psího parku (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.