Češku zadržela na dovolené v Tunisku policie. V pokoji ležel mrtvý manžel

Pár z Ostravy trávil dovolenou v pobřežním městě Monastir ležícím asi 160 kilometrů od metropole Tunisu. Češka našla mrtvého manžela v hotelovém pokoji a nahlásila to. Policie ji nedlouho poté zadržela, informovala CNN Prima News.

"Můžeme potvrdit, že byla v Tunisku zadržena česká občanka v souvislosti s úmrtím českého občana. Náš zastupitelský úřad je v kontaktu s místními orgány, ale v tuto chvíli nebudeme sdělovat žádné podrobnosti," řekl televizi mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

"Teta by tohle svému manželovi neudělala," citovala CNN Prima News neteř zadržené ženy, která na případ upozornila a zoufale shání jakékoliv informace od českých i tuniských úřadů, aby mohla příbuzné pomoci. Nikdo jí zatím nesdělil, z čeho je teta podezřelá a na základě jakých důkazů, například jestli jsou známé výsledky pitvy.

[chooze:article;value:489165]

​Je to přitom téměř na den přesně deset let, kdy smrt své ženy a dcery v hotelovém pokoji během dovolené v Egyptě nahlásil Petr Kramný. O tři roky později byl odsouzen za jejich vraždu, měl je usmrtit elektrickým proudem. Dostal trest 28 let vězení. Svou vinu odmítá a požádal o obnovu procesu. Tu však soud letos v únoru zamítl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.