Český lékař dostal v Koreji od soudu pokutu. Měl plácnout hygieničku

Desátého dubna vyrazila česká delegace v čele s ministrem dopravy Martinem Kupkou (ODS) do Jižní Koreje. Armádní lékař, který se skupinou vycestoval, se ale dosud nevrátil. Měl totiž údajně jihokorejskou hygieničku plácnout přes zadek ve chvíli, kdy všem měřila teplotu. Žena nejprve žádala vysoké finanční vyrovnání, na něm se ale obě strany nedohodly.

Ve středu proběhl proto v Soulu soud. Ten vyhodnotil chování doktora jako přestupek a uložil mu pokutu. "Soud rozhodl tak, že vydal odsuzující rozsudek. Nicméně mu uložil pokutu, a ne odnětí svobody," řekla TN.cz mluvčí českého ministerstva zahraničí Mariana Wernerová.

[chooze:article;value:499903]

Výši pokuty ale nechtěl resort nijak komentovat. Podle portálu Lidovky.cz bude muset zaplatit zhruba 170 tisíc korun. "Nyní se bude čekat týden na odvolání státního zástupce," doplnila Wernerová s tím, že pokud se neodvolá, tak rozhodnutí nabyde právní moci.

Vojenský lékař by se tedy už brzy mohl vrátit zpátky do své rodné vlasti. Podle jeho právního zástupce Julia Kramariče se tak stane právě po rozhodnutí státního zástupce a zaplacení pokuty. "Bude to v nejbližší době," řekl TN.cz.

Podle expertů mohl lékař dostat i pět let vězení. Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.