Český pár si splnil sen. Na české pivo a knedlíky lákají v netradiční destinaci

Restauraci, kde vám naservírují guláš, knedlíky s uzeným nebo smažený sýr, byste kousek od největšího města Mallorky asi nečekali. Na těchto českých pokrmech si tam ale můžete skutečně pochutnat, podnikají tam totiž Michaela Adámková a Milan Klobušický.

"My jsme sem chodili jako štamgasti k bývalým majitelům a jednou nám bylo nabídnuto, jestli to nechceme převzít," řekla Adámková. "A řekli jsme si, že ano," dodala. "Dlouho jsme měli sen, že bychom si tady chtěli otevřít českou restauraci," pokračovala.

[chooze:article;value:551717]

​Podle Klobušického je klientela široká. "Teď je to momentálně hodně o cyklistech, takže hodně Čechů. Máme i španělskou místní komunitu, která k nám chodí. Máme Němce, Angličany, chodí všichni," uvedl. Úspěch připisuje tomu, že jsou na ostrově unikát v přípravě masa uzením.

Nemusíte se bát ani toho, že byste museli na španělském ostrově pít jiné než české pivo. "Máme dodavatele přímo z Pilsneru z Plzně, který dováží na pevninu, a pak máme zprostředkovatele, který nám to doveze až sem," popsala Adámková. Vytočí podle ní deset až 15 sudů za týden.

[chooze:article;value:548532]

​A o tom, že lidem zde chutná, svědčí i objednávky. Cizinci si tu totiž často dají i dvě jídla zároveň. Jako hlavní chod třeba guláš a místo dezertu smažený sýr. Vůni uzeného kouře z místní udírny je zkrátka těžké utéct.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.