Český řidič uprostřed protestů ve Francii: Kamion mu kompletně vyrabovali

[chooze:gallery;value:34646]

​Minulý týden vyšla najevo informace, že agrese zemědělských protestů dopadla i na jednoho řidiče z Česka. Podle Zdechovského je jich ale více. "Každý den volají a píší další. Ozvalo se nám už asi 50 řidičů. Jeden z nich je teď uvězněný v Bordeaux," přiblížil ve středu pro TN.cz.

Další z nich například jezdí pro společnost ESSA České Budějovice. Jak popsal vedoucí dispečer Jaroslav Franc, šofér vyjel minulý týden do Španělska pro restovanou cibuli. Zpátky se měl vrátit v sobotu, kvůli protestům se ale zpozdil o tři dny, dorazil až v úterý večer.

"V pátek, když se vracel zpátky, tak ráno už byla dálnice zablokovaná. Po dálnici se pak pohybovaly ty hordy, ty si pak vybíraly náhodně auta, bylo jim to jedno. Pak vytáhly řidiče ven a měl dvě možnosti – buď nákladní prostor otevře, nebo že rozřežou plachtu," přiblížil Franc.

[chooze:article;value:539465]

​Nákladní auto obklíčilo asi 20 až 30 protestujících, dva hlídali řidiče, aby jim nebránil v rabování jeho nákladu. Nepomohlo ani to, že se řidič protestujícím snažil vysvětlit, že náklad vede ze Španělska až do Česka. "Když se dožadoval pomoci u nedaleko stojícího francouzského policisty, tak ten jen krčil rameny, jako že nic. Z nákladu něco vyházeli ven, to zůstalo ležet na silnici, to ostatní rozřezali, propíchali a poničili," dodal Franc.

Povrch dálnice i u ostatních náklaďáků pokrývaly vyházené a rozšlapané potraviny. "Viděl také ohně, hořel tam návěs s litevskou poznávací značkou," dodal Franc. Co se jejich nákladního auta týče, to poničené není, ale několik dní se do návěsu vsakovala šťáva z cibule a bude jej nutné kompletně vydrhnout. Řidič už měl také jet na další cestu, kterou pochopitelně nestihl. Na snímky poničeného nákladu se můžete podívat v galerii výše.

Protesty zemědělců ve Francii dále pokračují. Ve středu pokračovaly podle francouzského portálu France24 kolony traktorů v cestě po dálnici A6 na Paříž. Blokovali dopravu, kvůli čemuž asi 18 demonstrantů zadržela policie. Policisté vybavení obrněnými vozy hlídali podél A6 a u obchodů podél dálnice.

Podívejte se na pondělní reportáž TV Nova o protestech ve Francii:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.