Český supermarket má až o půlku nižší ceny. Proč to nejde všude, zlobí se lidé

[chooze:gallery;value:34456]

Na facebookové skupině Ústečáci sobě se objevilo srovnání cen v hypermarketu Globus a obchodním centru Tamda v Ústí nad Labem. "Dnes jsem šla po dlouhé době do Globusu a nestačila jsem se divit. Všude na mě vykukují cedule: nejlepší ceny pro vás, výhodně a podobně. Nemohla jsem vám to nenafotit, když jsem věděla, že jdu pak do Tamdy," popsala v pátek Anita Makolliová.

Ta na facebooku vystupuje pod přezdívkou Ani Nytka a ve svých příspěvcích se mimo jiné věnuje i rozdílům v cenách v obchodech. Ukazuje tak podle svých slov lidem, kde se dá nakoupit za přijatelné ceny, aby zbytečně neutráceli.

Například těstoviny s příchutí kuřete na smetaně od Maggi stojí v Globusu 58,3 koruny, zatímco v Tamdě je pořídíte za 35,9 koruny, se zákaznickou kartou dokonce za 31,9 koruny. Tatra mléko do kávy stojí v Globusu 29,1 koruny, v Tamdě 18,1 koruny a se zákaznickou kartou 15,5 koruny.

Největší rozdíl v ceně, který Makolliová zaznamenala, je ale u mýdla Fa Blueberry. Zatímco v Globusu se prodává za 95,9 koruny, v Tamdě je za 39,3 koruny, se zákaznickou kartičkou za 34,9 koruny. Tím ušetříte více než polovinu.

[chooze:article;value:536089]

Cenovky v Tamdě jsou označeny žlutě a píše se na nich, že jde o akci. Jak ale upozornili diskutující pod příspěvkem i autorka fotek, takto označené jsou všechny výrobky v Tamdě, a to dlouhodobě. "Nakupuji tam alespoň dvakrát měsíčně. Cena je většinou stejná, nejedná se o doprodeje. Během roku se trochu hýbe, ale jak vidíte, tak je to stále o dost levnější než jinde," dodala Makolliová pro TN.cz.

"Úplně stejně jsem byla zaražená v pondělí. Ještě se dá pochopit maso a pečivo, ale totožné produkty v Globusu za dvojnásobek, to je vážně výsměch. Ale o tom to asi je, že máš v dnešní době tu možnost výběru," reagovala na srovnání cen pod příspěvkem Lucie. Podobně se vyjádřili i další lidé.

Část potravin má nižší DPH. Jen kosmetická úprava, nic nezlevní, stěžují si zákazníci. Podívejte se na reportáž TV Nova ze začátku ledna:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.