Český underground pláče. Zemřel zpěvák oblíbené kapely

"Život dává a bere. A dnes (v neděli) si vzal Kúču," napsali zpěvákovi spoluhráči z kapely Bratři Karamazovi. "Jeho poslední cigáro si dal s převozníkem na druhý břeh. Budeš nám moc chybět, Kúčo, bratře," pokračovali.

Kučera ve známé undergroundové skupině zpíval, kromě toho se věnoval i básnictví. Českokrumlovská kapela vznikla v roce 1993 a jako klávesák v ní působil i Kučerův bratr Petr. Pětice muzikantů navazovala na tradici českého undergroundu ze 70. a 80. let. Tehdy jeho představitele komunistický režim pronásledoval.

"Upřímnou soustrast těm nejbližším a uděláme vše, abychom splnili tvoje poslední přání, které se bohužel realizovat nestihlo," dodali Kučerovi kamarádi ze skupiny.

[chooze:article;value:493417]

Kromě zástupů fanoušků Kučerův skon zarmoutil Jitku Charvátovou, zpěvačku kapely Oceán. V minulosti v ní působil i zesnulý hudebník.

"Včera odešel můj kamarád, zpěvák a textař Pavel Kučera z kapely Bratři Karamazovi. Na mojí chystanou sólovku mi napsal plno krásných textů, které jsou věčné stejně jako jeho nespoutaný duch. Děkuji, že jsem to všechno mohla s tebou sdílet," napsala Charvátová.

Kdy a kde proběhne poslední rozloučení, zatím není jasné.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.