Českým turistům v Řecku zmizely věci z kufrů. Dalším do zavazadel přibyly

Při příjezdu na hotel René a Markéta zjistili, že jim na kufru chybí bezpečnostní zámek, který na letišti požadují. Podívali se dovnitř a zjistili, že se jim někdo v kufru procházel. Chybělo jim několik věcí. Například parfém.

René a Markéta ale nebyli jediní, kterým se z kufru něco ztratilo. "Našim sousedům, kteří mají postiženého syna, ukradli z kufru, který byl roztržený, zdravotní pomůcky, ukradli jim cigarety, holicí strojky," sdělil René. "Sousedům se dokonce stalo, že našli ve svém kufru cizí opalovací krémy," dodala Markéta.

Pokud letíte na dovolenou s odbaveným zavazadlem, které nemáte u sebe na palubě, nejdůležitější je zkontrolovat si ho hned po příletu na letiště. "My jsme nebyli schopni na to reagovat okamžitě na tom letišti po příjezdu. Zjistili jsme to až doma, že je zámek odstraněný," poznamenal René.

[chooze:article;value:513834]

"První, co musí klient udělat, je hned v té příletové hale navštívit Baggage Client přepážku, tam požádat o protokol a ten vyplnit," poradil mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk.

"U nás je najdete na obou terminálech a jsou rozdělené podle odbavovacích společností. Odbavovací společnost to poté řeší s leteckou společností a dochází ke kompenzaci," vysvětlil mluvčí Letiště Praha Michal Procházka.

Poškozený kufr po cestě letadlem měl i David. "Já jsem si schválně pořídil takový ten speciální kufr z tvrdšího plastu, který by měl něco vydržet. Ten kufr byl úplně zničený, ty plasty byly odlouplé, že se udělaly díry přímo do toho úložného prostoru," řekl.

[chooze:article;value:511398]

"Vzhledem k počtu všech klientů, kteří létají aktuálně na dovolenou, a samozřejmě i celosvětově, kteří využívají leteckou dopravu, ten počet poškozených nebo nějakým způsobem ztracených zavazadel je opravdu minimální," uvedla mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

"S těmito problémy se setkáváme zřídkakdy. V loňském roce se jednalo přibližně o 0,01 procenta zavazadel," prohlásil Procházka.

K poškození zavazadel může dojít při manipulaci na odletovém i příletovém místě. Pokud cestujete s mezipřistáním, riziko ztráty nebo poškození roste.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.