Cesta do Dubaje po chvilce skončila. Letadlo se muselo vrátit zpátky do Prahy

Letoun Boeing 737-800 společnosti Smartwings měl ve čtvrtek dopoledne namířeno z pražského Letiště Václava Havla do Dubaje ve Spojených arabských emirátech. Daleko ale nedoletěl.

Poté, co krátce před desátou hodinou odstartoval, udělal podle webu Flightradar24 pouze okružní let nad středními Čechami, kdy proletěl nad Berounem, Novou Vsí pod Pleší a Říčany, a zhruba po 20 minutách letu opět přistál v Praze. Start a přistání letadla zachytily také kamery na letišti.

"Posádka letounu se rozhodla po vzletu z Prahy vrátit zpět na pražské letiště pro podezření na technikou závadu. Bezpečnost cestujících a posádky je pro Smartwings absolutní prioritou," vysvětlila náhlý návrat letadla mluvčí letecké společnosti Vladimíra Dufková.

[chooze:article;value:545879]

"Na let do Dubaje bylo nasazeno náhradní letadlo, které po poledni odletělo a které cestující dopraví do cílové destinace. Za komplikaci se cestujícím omlouváme," doplnila k incidentu Dufková. 

Tento let z Prahy do Prahy provedl shodou okolností stroj s imatrikulací OK-TVF, který hlavní město a jeho letiště propaguje. Na kýlu má vyvedené logo Letiště Václava Havla, na trupu pak má obří nápis "Prague loves you", tedy "Praha vás miluje".

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.