Čeští muži zklamali. Domácí práce nechávají na ženách, ukázal průzkum

Genderový žebříček ukázal, že většina českých mužů se v domácnosti moc nepředře. V porovnání s jinými evropskými státy jsme skončili na nelichotivé 25. příčce. A na jedno z posledních míst Česko dostala právě nerovnoměrnost rozložení péče o domácnost. V tuzemsku se jednoduše o děti, vaření anebo úklid starají více ženy.

V anketě většina žen přiznala, že právě ony vaří, perou, uklízí. Ne všichni to tak ale doma mají. "Máme to rozdělené půl na půl a mně to přijde férové," řekl jeden z dotázaných.

​Podle psychologů jedním z důvodů, proč někteří muži doma nepomáhají, je prý výchova. "V naší společnosti se ne vždy podaří, že partner si uvědomí, že už není synem své maminky, ale že se stává partnerem své ženy. To slovo partner vlastně znamená, že se naučíme nějaké dovednosti," říká psycholog Petr Šobra.

[chooze:article;value:505453]

Psychologové ze zkušeností tvrdí, že se sice muži většinou starají třeba o trávník, auto nebo doma přivrtají poličku, jenže to prý nestačí, takovou činnost totiž není potřeba dělat každý den.

Rozhodně ale nelze házet všechny muže do jednoho pytle, jsou i tací, kteří doma své partnerce pomáhají a dokonce rádi. Průzkumy ukazují, že takové páry jsou šťastnější.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.