Cestování s dětmi může být snadné. Expertka poradila jednoduchý trik

Cestování s dětmi se rodiče podle Lenky Pátek bát nemusí. "Já mám děti tři a cestuji s nimi od jejich tří měsíců. Jde hlavně o to, se na cestu dobře naladit a připravit. Mnozí rodiče, kteří ještě necestovali s miminkem, se bojí, jak cestu zvládnou. Ale pokud jsou dobře připraveni a jsou i dobře naladěni, tak dítě to zvládne také," řekla Pátek.

Pokud někdo cestuje s dítětem poprvé, Lenka Pátek doporučuje vybírat blízké destinace s krátkou doletovou či dojezdovou vzdáleností. "Zvolte třeba cestu do dvou hodin, a pokud všechno proběhne bez problému, tak můžete lety prodlužovat. Ty malé děti je pak zvládnou lépe a třeba i s přestupy," zmínila.

[chooze:article;value:497438]

​U létání je důležité dávat pozor na to, aby dětem při vzletu a přistání nezaléhaly uši. "Takže maminky je můžou kojit nebo jim dávat napít z lahvičky. U těch starších dětí pak pomohou žvýkačky nebo lízátka. Čím jsou děti větší, tím více potřebují zabavit, takže je vhodné vzít hračku, kterou dítě nezná. Na milost jsme vzali i tablety," popsala svou zkušenost Pátek.

Podle ní je hlavní, aby se rodiče příliš nestresovali, děti to pak totiž vnímají a mohou být kvůli cestě také ve stresu. "Když se připravíme včas, tak ani ten odlet na letiště nebude tak stresový. A nebudeme to přenášet na ty děti. A když se my budeme na dovolenou těšit, tak i ty děti. Ony to velmi často převezmou od těch dospělých," doplnila.

[chooze:article;value:496580]

​Záleží také na výběru destinace. Některé jsou podle ní pro děti jako stvořené. "Mezi takové destinace patří určitě řecké ostrovy, například Kefalonie, kam let trvá něco málo přes dvě hodiny. Krásnou, ale ne úplně objevenou destinací je západní část ostrova Kréta – Chania. Dle mého názoru je to nejkrásnější část Kréty. Vhodná pro děti může být i tuniská Džerba," uzavřela.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.