Cestovky lákají na nákupy do Polska. Zájezd z Karviné vyjde na 10 korun

Oblíbeným cílem Čechů jsou trhy v Polsku. Důvodem jsou výhodnější ceny nejen potravin, ale také oblečení, nábytku či doplňků. Pro zájemce, kteří k polským sousedům nemohou vyjet na vlastní pěst, organizují cestovní kanceláře zájezdy. Mezinárodní linku autobusů se rozhodlo obnovit i město Karviná, a to do polských Lázní Jestřebí.  

"Od pondělí 3. dubna mezinárodní linka Karviná –⁠ Jastrzębie-Zdrój obnovuje svůj provoz po zimní pauze. Přímo v partnerském městě Jastrzębie-Zdrój linka zastavuje hned u dvou velkých nákupních center OC Galerie, Kaskada, u Biedronky a také kousek od Kauflandu," láká město cestující, které autobus dopraví přímo k supermarketům.

[chooze:article;value:495652]

Karviná má navíc zřejmě bezkonkurenčně nejlepší cenovou nabídku jízdenek do Polska. "Letos budou pravidelně jezdit 4 spoje každý pracovní den. Cena se nemění, pro běžné cestující je 40 korun, studenti a senioři nad 65 let zaplatí pouze 10 korun. Jízdenku lze koupit standardně u řidiče při nástupu. Dopravce akceptuje platby v hotovosti nebo bankovní kartou," informovalo město prostřednictvím facebookového účtu Karviná ŽIJE.

Ceny jednodenních zájezdů do Polska se liší, záleží převážně na tom, z jakého města autobus vyráží. Některé linky vyjíždí například z Olomouce či Brna a míří do polského Těšína, cesta tam a zpět vyjde na 450 korun na osobu. "Dopoledne nákupy na tržišti při ulicích Katowicka a Stawowa. V blízkosti je také například Kaufland. Zhruba po třech hodinách přejezd k dalšímu tržišti, které se nachází v centru města na nábřeží řeky Olše, kde lze pokračovat v nakupování," nabízí výhodné nákupy z Moravy a Slezska cestovní kancelář ČEBUS. Další z autobusů jezdí i z jihomoravských Boskovic.

[chooze:article;value:496335]

Také pro lidi ze středních Čech pořádají cestovky zájezdy za nákupy do Polska. Před pátou ranní vyjíždí například autobus ze Slaného a cestující nabírá na zastávkách v Kladně a v Praze, vrací se pak v odpoledních hodinách.

Podobnou trasou do polského města Kudowa Zdrój jezdí i autobus z jižních Čech. Brzy ráno vyráží ze Sudoměřic u Tábora a po cestě do Prahy objíždí další města včetně Benešova. Zájezd cestující vyjde na 450 korun.

Cestovní kanceláře nelákají Čechy pouze na levnější nákupy, ale také na příslib hezkého zážitku a možnost prohlédnout si tamní historické památky. "Výlet do Polska za levným nákupem na rozsáhlé tržiště. Děti pošlete s tatínkem do aquaparku," radí ženám stránka Matylda alternativu pro celou rodinu.

Lidé raději nakupují na farmářských trzích. Potraviny jsou zde kvalitnější:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.