Cestovky zaplavují stížnosti turistů. Reklamují každý stý zájezd

Vodní gejzír, a to přímo v hotelovém pokoji. Za takový pobyt v Tunisku dala rodina 60 tisíc korun. "Jednoznačně nejhorší dovolená, neposlal bych tam ani nejhoršího nepřítele," stěžoval si turista David Tomek.

V pokoji byl nepořádek i potřísněné matrace. Turisté objevili i závěsy se zaschlými fleky. "Dokonce tam moje přítelkyně našla špinavou dětskou plenu," sdělil David.

Zájezd rodina zakoupila u cestovní agentury v Chrudimi. "Jsem tam měla loni klienty a byli tam spokojení. Ti samí klienti tam jeli letos a byli tam znova spokojení," odpověděla její vedoucí.

[chooze:article;value:523616]

Agentura nasměrovala rodinu s reklamací přímo na cestovku. "Nebylo zjištěno žádné pochybení ze strany cestovní kanceláře," reagovala ale cestovka.

Rodina chtěla polovinu ceny zájezdu vrátit. "Nespokojenost klientů nás mrzí. Snažili jsme se sjednat nápravu hned na místě, a to výměnou pokoje. Stížnost znovu posoudíme a věříme, že se dohodneme na kompenzaci," vzkázala cestovní kancelář.

Nejvíc stížností zažily cestovní kanceláře letos v červenci, a to kvůli chaosu při požárech na ostrově Rhodos. "Pět delegátů a ani jeden nezvedne telefon. Malé děti, 50 hodin na nohou," popsal svůj zážitek Robert Hlaváček.

[chooze:article;value:520043]

Asociace cestovních kanceláří a agentur má aktuálně na stole 160 stížností na strávenou dovolenou. "Nejvíce řešíme dotazy na časy odletů, nespokojenost s kvalitou ubytování, postup reklamace," řekla ředitelka asociace Kateřina Chaloupková.

"Letos Česká obchodní inspekce obdržela na sedm desítek podání a dotazů a více než tři desítky z nich řeší," uvedl mluvčí České obchodní inspekce František Kotrba.

Podle asociace by měl zákazník reklamovat dovolenou nejpozději měsíc od skončení zájezdu. Jestli zákazník s jejím vyřízením není spokojen, může se obrátit na Českou obchodní inspekci pro mimosoudní řešení spotřebitelských sporů nebo postupovat právní cestou. Takových sporů loni úřady řešily 280, u 150 případů se obě strany dohodly.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.