Cestující v letadle byli v šoku. Na palubě se objevil živý had

Na vnitrostátním letu z thajského hlavního města Bangkoku do jižní provincie Phuket vypukla minulý týden panika poté, co cestující objevili živého hada v zavazadlovém prostoru nad hlavou.

Scéna připomínající známý film Hadi v letadle se odehrála na palubě letu FD3015 v sobotu 13. ledna ve chvíli, kdy se letadlo připravovalo na přistání na Phuketu, uvedl web The Telegraph.

Na sociální síti TikTok se objevilo video zobrazující okamžiky, kdy posádka letadla malého hada zachytila do plastové tašky. Video již vidělo téměř pět milionů lidí.

Thajská média uvedla, že had byl následně bezpečně uložen a po přistání zaměstnanci mezinárodního letiště Phuket postupně prohledali všechna zavazadla, zda neobsahují další hady. Žádní naštěstí nebyli nalezeni.

Jak přesně se had dostal na palubu, se dosud neví. Podle britské letušky Kristiny Galvydytové je nejpravděpodobnější verzí, že byl v jednom z kufrů. "Hadi jsou v Thajsku docela běžní, takže není neobvyklé, že se skrývají v lidských domovech a kufrech," uvedla. Znepokojující ovšem podle ní je, že had zjevně bez problémů prošel letištní bezpečností.

[chooze:article;value:537563]

​Pro AirAsia nejde o první takový incident. V únoru 2022 byla na palubě jednoho z jejích vnitrostátních letů v Malajsii při cestě z hlavního města Kuala Lumpur do Sabahu nalezena krajta skvrnitá. Letadlo bylo kvůli incidentu přesměrováno na mezinárodní letiště Kuching ve státě Sarawak, uvedl web New York Post.

Podle vyjádření letecké společnosti se takový vzácný incident může čas od času vyskytnout ve kterémkoliv letadle. "Posádka AirAsia byla dobře vyškolena, aby zvládla výskyt tohoto zvířete," popsal šéf podnikové bezpečnosti AirAsia Thailand Phol Pumpuang. "Podle standardního postupu pro incident tohoto charakteru prošlo letadlo důkladným vyčištěním před obnovením provozu," dodal Phol.

Ještě horší chvíle letos zažili cestující letadla Alaska Airlines. Přímo za letu totiž upadl kus letadla. Podívejte se na děsivé video:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.