ČEZ rozdá zaměstnancům štědré bonusy. Každý dostane 60 tisíc!

Odměnu 60 tisíc korun společnost vyplatí ve dvou termínech společně s listopadovou a lednovou výplatou, tedy 30 tisíc korun každý měsíc. Mimořádná prémie bude stát přes miliardu korun.

"Je to výsledek vyjednávání s odborovou organizací, vládě nepřísluší do toho zasahovat ani to jakkoliv komentovat. Odměny rozdává celá řada firem, takže v tomto nevidím nic mimořádného," reagoval premiér Petr Fiala (ODS).

Rozdělení bonusu na dvě části je pro společnost prý výhodnější, protože od příštího roku bude zatížená daní z mimořádných zisků. "Vláda místo toho, aby zavčasu, tak jak jsme navrhovali, nařídila ceny výrobcům elektrické energie, tím pádem i ČEZu, tak je nechali vydělat neskutečné zisky, následně to komplikovaně daní a ty peníze stejně rozdává," prohlásil místopředseda Sněmovny Karel Havlíček (ANO)."

[chooze:article;value:475809]

S 28 000 zaměstnanci je ČEZ největší energetickou společností. Většinovým vlastníkem firmy je stát, který prostřednictvím ministerstva financí drží zhruba 70 % jejích akcií.

Firma navíc už na konci května informovala, že všem členům představenstva vyplatí maximální výši roční odměny za rok 2021.

Osm členů představenstva si tak rozdělilo téměř 135 milionů korun. Generální ředitel Daniel Beneš si přišel na bezmála 35 milionů korun. Společnost za tři čtvrtletí letošního roku téměř zosminásobila svůj zisk, za celý rok ČEZ očekává zisk 65 až 75 miliard korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.