Chania: Region na západě ostrova Kréta nadchne nejen plážemi

Bez ohledu na to, zda se bude váš hotel nalézat v letovisku Maleme, Agia Marina, Kavros, Kolymbari, Georgioupolis nebo Kalyves, lze si pronajmout vůz. A poté postupně navštívit turistická lákadla. „S výběrem spolehlivé autopůjčovny vám ochotně pomůže delegát naší cestovní kanceláře. Zároveň vám prozradí řadu užitečných rad. Ostatně – tento postup doporučuji v každé z našich destinací. Vyvarujete se riziku, že narazíte na neseriózní firmu,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Nádherné pláže i malebné město

A když už byla řeč o plážích, začněme jimi. Rozhodně byste v rámci poznávání regionu Chania neměli vynechat ty nejslavnější! V první řadě je to laguna a pláž Balos, která na severozápadě propojuje Krétu s malým, ale zato značně fotogenickým ostrůvkem Tigani.

​Pouhých 20 km odsud se táhne dlouhá písčitá pláž Falasarna. Věhlasná je Elafonisi, a to díky dorůžova zbarvenému písku. Značný respekt budí pláž Seitan Limania neboli Satanovy přístavy na poloostrově Akrotiri nedaleko města Chania.

​​A právě do něj se bez váhání vypravte! Ne nadarmo má dvě přezdívky – Benátky východu a Kráska západu. Obdivovat tu můžete hradby z 16. století, benátský přístav s majákem na konci mola, katedrálu Nanebevzetí Panny Marie, Janičářskou baštu z roku 1645, náměstí Eleftherios Venizelos, historickou tržnici i tři muzea včetně námořního.

Přírodní skvosty

Spokojeni budou rovněž pěší turisté. Střední a jižní část regionu zabírá pohoří Lefka Ori s nejvyšší horou Pachnes (2453 m n. m.). Její vrchol má podobu bělostného vápencového masivu. Přitažlivý je i národní park Samaria s nejdelší soutěskou v Evropě. V této lokalitě volně žije koza kri-kri. Dalším tipem na příjemný výlet je sladkovodní jezero Kournas. Božský výhled na něj si nejlépe vychutnáte u oběda v přilehlé taverně...

Špičkové ubytování

„Naši klienti si mohou vybrat z několika komfortních hotelů. Jednou z variant je čtyřhvězdičkový hotel Bella Pais v letovisku Maleme. Svým hostům nabízí praktický koncept all inclusive, standardní a rodinné pokoje, bazén pro děti i dospělé, mini fitness, wi-fi na pokojích zdarma a oblázkovou pláž s pozvolným vstupem do Krétského moře,“ dodává Lenka Pátek z CK Blue Style.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.