Chaos s kufry se už nemá opakovat. Posílíme personál, slibuje pražské letiště

"Po příletu do Kefalonie v Řecku jsme se dozvěděli, že kufry jsou stále na letišti v Praze. Tam nám bylo sděleno, že kufry přiletí dalším letem, ale až příští pondělí," stěžovali si v létě turisté, kteří odlétali na dovolenou z Letiště Václava Havla v Praze. Na své kufry čekali i několik dnů, lety byly zpožděné v řádu hodin. Podle vedení letiště by se další sezónu situace neměla opakovat.

"Stojí za to se ještě jednou omluvit všem cestujícím, ten problém byl generován mimořádnou úrovní nepravidelnosti, šest letů z deseti je kvůli problému ve vzdušnému prostoru zpožděno. Do budoucna se chceme zaměřit na lepší sdílení dat mezi letištěm, letovým provozem a handlingovými společnostmi, a to tak, aby lépe predikovaly, co se ten daný den stane," řekl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

[chooze:article;value:570470]

​Letiště Praha očekává, že letos odbaví přes 16 milionů cestujících. V příštím roce by to mělo být o dva miliony více, tedy 18 milionů. Ani více cestujících prý letiště nezaskočí. V plánu má posílit také personálně.

"Určitě plánují posílení v předstihu, posílení těch kapacit na straně letiště, stejně tak provozy, které jsou přímo závislé na letišti, se plánují posílit odpovídajícím způsobem," upřesnil Pos.

Kvůli nedostatku zaměstnanců a neodpovídajícím mzdám vyhlásily tehdy odbory stávkovou pohotovost. Teď ale s letištěm spolupracují. "Byla zrušena stávková pohotovost a všechny čtyři odborové organizace s námi v současné době jednají o mzdových podmínkách na příští rok," dodal Pos.

Letiště má na další roky velké plány. Kromě zvýšení počtu odbavených cestujících chystá třeba rozšíření parkovacích míst, nové přímé lety nebo zvětšení jednoho z terminálů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.