Charkov opět čelil útokům. Ukrajina otestuje střelu dlouhého doletu

Hasiči v ukrajinském Charkově hasí požár, který propukl po dalším ruském úderu. Ruské bezpilotní letouny dopadly přibližně hodinu a půl před půlnocí na obytné budovy plné civilistů. Tři lidé utrpěli zranění.

Za tři týdny to budou přesně dva roky, co ruské okupační jednotky zahájily invazi na Ukrajinu, podpory se ale ukrajinské armádě nedostává tolik, co dřív. Další balíky americké pomoci brzdí v Kongresu republikáni, kteří ji podmiňují změnou americké imigrační politiky. Nedostatek zbraní se na bojišti začíná projevovat už teď a současný i bývalý šéf CIA varují před dalekosáhlými důsledky.

[chooze:article;value:539484]

​"Když Putin brutálně napadl Ukrajinu, bylo to proto, že nevěřil, že lidé na Ukrajině mají právo rozhodnout o tom, jak si budou vládnout. Věřím, že Ukrajina nebojuje jen za ochranu své demokracie, ale za ochranu demokracie v 21. století. Je proto velmi důležité, aby Kongres schválil nezbytnou vojenskou pomoc Ukrajině, Izraeli a Tchaj-wanu. Neúspěch by vyslal protivníkovi hrozivou zprávu o naší slabosti," řekl Leon Panetta, bývalý ředitel CIA a ministr obrany v administrativě Baracka Obamy.

Podle současného ředitele CIA Williama Burnse by bylo ukončení americké pomoci historickou chybou, která by mohla zhoršit situaci na Blízkém východě nebo popostrčit Čínu k násilnému připojení Tchaj-wanu k pevninské Číně.

V rámci dřívějších balíků americké vojenské pomoci by ve středu měla na ukrajinskou frontu dorazit nedávno úspěšně otestovaná střela dlouhého doletu, kterou Ukrajina jako vůbec první země na světě otestuje v boji.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.