Chátrající most na D1 stále nešel k zemi. Demolici odložilo zimní počasí

Ohrožuje desítky tisíc projíždějících řidičů denně. Starý zemědělský most nad D1 u Řehořova na Jihlavsku je v havarijním stavu. Odpadávají z něj kusy betonu. Jeho konstrukce je zrezlá.

Proto měl jít most nejprve už loni v listopadu, potom v prosinci a nakonec o nadcházejícím víkendu k zemi. Jenže ani teď jeho demolice neproběhne. Ředitelství silnic a dálnic se bojí, že by v aktuálním počasí nedokázalo zajistit plně sjízdné objízdné trasy, kudy během bourání bude veden veškerý provoz.

Aktuálně ředitelství silnic a dálnic posunulo demolici mostu na duben. Různé komplikace se okolo tohoto mostu objevují dlouhodobě. Nikdo neví, komu most patří, a tak nemohl být zbourán jako ostatní během generální rekonstrukce dálnice. Navíc zatím není ani v plánu, že by se na stejném místě postavil most nový, proti čemuž protestují obyvatelé z okolních vesnic. 

[chooze:article;value:535837]

"Pro nás to znamená ztrátu komunikace k lesům a pozemkům, které tam máme na druhé straně, a budeme to muset objíždět," popsal obyvatel Řehořova Jan Rathouský.

Petici pro zachování mostu podepsalo 500 lidí. "Cílem městyse je, aby tady byl vybudován přejezd náhradní," uvedl místostarosta Kamenice Roman Procházka.

Jenže Ředitelství silnic a dálnic, potažmo stát, nechce dát na vybudování nového mostu za desítky milionů potřebné peníze a ani obce z okolí je ve svých rozpočtech zatím nemají. Možná budou žádat o dotace na jeho vybudování.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.