Chce cestovat a přitom pomáhat lidem. Začíná Filipova cesta kolem světa

Filipova cesta dobra kolem světa začíná už v neděli, tento nápad se mu zrodil v hlavě u hry s dětmi. "Když jsem učil na škole v Holešově, hráli jsme s dětmi na dobré skutky. Každý na papírek napsal dobrý skutek a hodil to do klobouku, pak se losovalo, kdo co udělá. Já jsem si vytáhl papírek, že mám někomu pomoct," nastínil Filip Ouroda. 

Tehdy vybral zdravotně znevýhodněného chlapečka Matyáše, kterému pomohl založením sbírky. "Ta dopadla úspěšně. Ve mně to vyvolalo pocit, že to chci zopakovat. Rodiče s námi se ségrou odmalička cestovali a já mám cestování moc rád, tak jsem se nedávno rozhodl, že chci procestovat svět a u toho konat dobro," popsal zrod nápadu Ouroda.

[chooze:article;value:481096]

​Na Filipovu cestu kolem světa, kterou lidé mohou sledovat na webových stránkách nebo na jeho instagramu, přispívá projekt Nova pomáhá. "Budu jako dobrovolník ve školách učit třeba tělesnou výchovu, angličtinu a budu tam mít i mimoškolní aktivity, třeba v Ugandě otevřeme fotbalový kroužek," vysvětlil.

Jeho cílem je spojit příjemné s užitečným. "Mám naplánovaných celkem 12 zastávek, ta první bude v Ugandě. Pak navštívím třeba i Austrálii nebo Nový Zéland. Na tu cestu jsem si vyhradil rok a půl," uzavřel Ouroda.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.