Moderní bydlení

Chceme v Senátu bugr, říká Konečná. Plánuje sundat Fialovu vládu

Kateřina Konečná chce podle svých slov "sundat Fialovu vládu". A prý to není vzdálený cíl. "Vláda, která za sebou nechá bilion dluhů, obrovský propad v životní úrovni, která nechá bohatnout miliardáře a chudnout 80 % společnosti, je prostě na sundání. A já udělám všechno pro to, abychom ji sundali," prohlásila hned na úvod.

Začít chce právě v blížících se krajských volbách. Kraje totiž považuje za prodlouženou ruku vlády. "V krajích vládnou především politici pětidemolice," vysvětlila tento svůj přístup. Je to podle ní také další příležitost vystavit vládě vysvědčení. Pokračování pak má přijít ve volbách do Sněmovny za rok.

Důležité jsou podle ní i blížící se senátní volby. "Kdyby se podařilo alespoň část senátorů převolit tak, aby nesloužili té současné vládě, tak můžou v Senátu dělat docela bugr," míní. "Jestli někdo chce sundat Fialovu vládu, tak Senát k tomu může být docela dobrým nástrojem," dodala.

[chooze:article;value:561542]

V současném Parlamentu podle ní značně chybí levicový hlas. "Ta témata týkající se zákoníku práce, sociálních věcí a podobně, se tam vůbec nediskutují. A je to obrovská chyba," tvrdí. Dodala také, že by se levicově-vlastenecká koalice Stačilo!, pokud by byla v Poslanecké sněmovně, postavila například posílání zbraní na Ukrajinu nebo podepsání česko-americké smlouvy.

Za nejdůležitější ale považuje otázku dostupného bydlení. Velké problémy jsou podle Konečné také s dostupností zdravotní péče, a to nejen na pohotovostech, ale i v některých nemocnicích. Právě na to se chce její strana, respektive koalice Stačilo, v krajských volbách zaměřit. Pokud jde o volby samotné, za úspěch by Konečná považovala, pokud by zástupci Stačilo! usedli ve většině krajských zastupitelstev.

Informace, zajímavé články a pak i volební výsledky ke krajským volbám najdete zde, k senátním zde.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.