Chci se zase setkat se svou rodinou, vzkázal z vězení Fritzl

[chooze:gallery;value:31646]

​Rakušan, kvůli kterému si jeho dcera Elisabeth prošla peklem, doufá, že se dožije 130 let. Myslí si zároveň, že se ještě jednou setká se svou rodinou. "Rozhodně věřím, že je jednou uvidím," vzkázal přes svou advokátku deníku The Sun.

Nyní 88letého Fritzla odsoudili v Rakousku k doživotnímu vězení. Soud ho uznal vinným z únosu, znásilňování, zotročování, incestu a zabití. Svou dceru držel od jejích 18 do 42 let ve sklepě, kde s ní zplodil sedm dětí.

Nyní se se svou advokátkou Astrid Wagnerovou rozhodl napsat knihu. V té se označuje za dobrého člověka a rodinný typ. "Lidsky je pochopitelné, jak se s tím vypořádává. Ze svého pohledu se snaží zdůraznit to pozitivní. Je důležité, aby vysvětlil své selhání," řekla advokátka deníku Bild.

[chooze:article;value:497234]

Za jeho zločiny podle ní stojí špatné dětství. "Je člověk, ne monstrum. Je to muž, který nezvládl své vnitřní démony," myslí si.

Dlouhodobě se předpokládá, že zatímco ve sklepě Fritzl znásilňoval svou dceru, jeho manželka o ničem nevěděla. Po zatčení se s ním rozvedla. V knize Rakušan tvrdí, že nechápe, proč se s ním už nebaví.

Podívejte se, jak vypadal dům hrůzy, ve kterém Fritzl věznil svou dceru:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.