Chci si jen povídat. Muž blokoval tísňovou linku, hrozí mu mastná pokuta

Obviněný muž telefonoval na tísňovou linku během jedné hodiny celkem 158krát. Když se ho operační důstojník zeptal, co se děje a co potřebuje, odpověděl, že nic, že si chce jen povídat.

Policista mu pokaždé řekl, že k němu hlídku na Prostějovsko bezdůvodně nepošle. Muž také žádal, aby policisté přijeli se zapnutými majáky, ani toto přání mu operační důstojník nesplnil. Naopak ho upozornil, že zneužití tísňové linky je protizákonné a může se dostat do problémů. Volající na to policistovi řekl, že za příjezd policejní hlídky údajně zaplatí v hotovosti.

[chooze:article;value:517566]

Zatímco muž neustále volal, policisté zjistili, že stejným způsobem pod vlivem alkoholu zneužil tísňovou linku už před třemi lety. Když za ním tehdy policisté přijeli, sdělil jim, že nic nepotřebuje. Tehdy také opakoval, že si s nimi chtěl jen popovídat.

Kvůli blokování linky za ním přijela policejní hlídka i tentokrát. Muž jim však řekl, že pokud odjedou, bude znovu volat. Policisté proto podezřelého zadrželi a odvezli na služebnu, kde se ukázalo, že je pod vlivem alkoholu. Volající je podezřelý z přestupku proti zákonu o elektronických komunikacích, ve správním řízení bude případ řešit magistrát v Prostějově. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.