Chlapce (2,5) zasáhl proud na kolotoči. Obsluhovalo ho dítě, majitel nadýchal

Incident se odehrál minulý víkend během obecních slavností v obci Horní Krupá nedaleko Trnavy. "Na řetízkovém kolotoči zasáhl elektrický proud 2,5leté dítě," informovali v pátek policisté na facebooku.

Rodiče malého Mathiase usadili na kolotoč, když se ho ale dotkl, začal křičet. Matka ho utíkala utišit, ránu proudem ale dostala také. Dítě záchranáři převezli za asistence policie do nemocnice. Je mimo ohrožení života. "Vážnější zranění neutrpělo," doplnili policisté.

[chooze:article;value:442855]

"Předtím tam byl jeden chlapeček. Ale nic se mu nestalo. Až jemu, když se chytil. I jeho maminku to koplo. Byli do pondělí v nemocnici," řekla portálu TVnoviny.sk jedna z obyvatelek obce.

"Dobře že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Mohlo to skončit o dost hůře," uvedla zase paní Beáta. I ona chtěla svého 2,5letého synka Igora nechat svézt. "Půl hodiny poté mi psala moje kamarádka, co se stalo. A že tam nemám děti dávat," popsala.

Policisté na místě zajistili dětský kolotoč, ten bude podroben znaleckému zkoumání. Vyšetřovatelé navíc prověřují veškeré doklady související s provozem atrakce.

Podle dosavadních zjištění kriminalistů mělo kolotoč obsluhovat v inkriminovanou dobu 14leté dítě. "Majitel nadýchal 0,11 mg/l alkoholu (zhruba 0,23 promile; pozn. red.)," doplnila policie. Dle informací portálu TVnoviny.sk nebyl kolotoč uzemněný. Provozovatel atrakce se ale k situaci odmítl vyjádřit. Kriminalisté událost vyšetřují jako přečin obecného ohrožení z nedbalosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.