Chlapce při divadelní hře zapálil spolužák. Škola dostala pokutu

O více než milion liber (téměř 27,7 milionu korun) se soudí rodiče nyní desetiletého chlapce, který před třemi lety bojoval o život po divadelním představení, jehož byl součástí. Podle deníku Daily Mail byl chlapec převlečený za ovci a na oblečení měl připevněné vatové kuličky.

Z ničeho nic ale zakopl jeden z chlapcových spolužáků, který nesl zapálenou svíčku v plastovém kelímku. Plameny se rychle přenesly na oblek z vatových kuliček a pohltily nebohé dítě. "Pamatuji si ředitele Noela Campbella, jak se rozeběhl a začal z chlapce strhávat oblečení holýma rukama," řekla podle webu Mirror u soudu učitelka Stephanie Hayward-Whiteová, která byla za vystoupení zodpovědná.

[chooze:article;value:511155]

Dítě po nešťastné události utrpělo popáleniny na 45 procentech těla. Mimo jiné i na krku, obličeji a rukou. Trvalé následky si ponese po zbytek života. Kvůli tomu rodiče žádali o odškodnění ve výši milionu liber. Za způsobenou psychickou újmu pak chtěl otec vysoudit dalších sto tisíc liber (2,8 milionu korun), matka ještě 50 tisíc (téměř 1,4 milionu korun).

Soudce ale škole udělil pokutu pouhých 35 tisíc liber (téměř milion korun) a doplácet bude dalších 26 tisíc (více než 700 tisíc). "Škola řádně nevyhodnotila riziko a nepřijala praktická opatření ke snížení rizika," prozradil soudce. Na podiu se totiž mělo se svíčkami dlouhými až 25 centimetrů procházet hned 60 dětí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.