Chlapci si nasadili kukly a vešli v Brně do obchodu. V ruce drželi zbraň

Incident se odehrál minulý týden v Hybešově ulici v Brně. Přípravy chlapců v parku si všiml svědek, který zavolal na tísňovou linku. "Dva nezletilí se rozhodli jít nakupovat do obchodu s kuklami na hlavách a maketou pistole v ruce," informoval v pondělí na webu policejní mluvčí Pavel Šváb.

Přivolaní policisté věc nebrali na lehkou váhu, zásah se ale obešel bez donucovacích prostředků. "Ke cti obou hochů je nutno podotknout, že v obchodě na nikoho zbraní nemířili, a když je jeden ze zákazníků okřikl, ať si sundají kukly, obratem tak učinili," popsal Šváb.

[chooze:article;value:336097]

Hoši také uposlechli pokynů hlídky a maketu zbraně policistům vydali. Pak se projeli policejním vozem na služebnu. "Tento zážitek jim sotva vynahradí ohodnocení jejich dobrodružství ze strany rodičů, kteří si je museli přijít vyzvednout," doplnil Šváb.

"Upozorňujeme, že takové neuvážené jednání, byť s atrapou zbraně, může vyústit nejen v použití adekvátních donucovacích prostředků policistů, ale také například v rázný zásah náhodných svědků," varoval Šváb.

Dva muži se v srpnu 2020 procházeli po Praze se zbraněmi na airsoft. Policie je zpacifikovala:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.