Chlapec (†15) zemřel při rozlučce se školou: Policie zveřejnila výsledky pitvy

K malé obci jihovýchodně od Klatov vyjížděly záchranné složky v sobotu časně ráno. Reagovaly na volání studentů, kteří po noci plné oslav našli svého kamaráda mrtvého.

O život přišel teprve 15letý chlapec. Ten se svými přáteli podle informací webu Krimi Plzeň na místní louce zapíjel konec školního roku. Zřejmě to ale přehnal s alkoholem a ve spánku se udusil zvratky.

"Mohu potvrdit, že jsme u tohoto velice smutného případu skutečně zasahovali, ale bohužel náš lékař musel u mladistvého chlapce konstatovat smrt," sdělila k případu mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

[chooze:article;value:510833]

​Tragickým případem se začala zabývat policie. "K případu úmrtí chlapce na Klatovsku sděluji, že včera proběhla soudní pitva, při které bylo vyloučeno cizí zavinění. Čekáme na výsledky dalších rozborů. Další informace zatím poskytovat nebudeme," uvedla ve středu mluvčí strážců zákona Dagmar Brožová.

Vedení školy potvrdilo, že se jednalo o rozlučku žáků na konci 9. třídy. "Byla to jejich soukromá akce, se školou to nemá nic společného. Nás to strašně zasáhlo," prozradil Blesku zástupce ředitelky školy Lukáš Kopecký.

České děti patří v pití alkoholu na špici v Evropě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.