Chlapec (12) vystudoval vysokou školu. Spolužáci ho brali jako mladšího bratra

Dvanáctiletý Clovis Hung se stal nejmladším člověkem, který kdy absolvoval kalifornskou Fullerton College. Na vysokou školu nastoupil v pouhých devíti letech. "Clovis je hodně zvídavý, zralý, pilný, disciplinovaný a velmi motivovaný," řekla Hungova matka Song Choi.

Clovisovi pomohl jeho smysl pro soutěživost. Chtěl totiž překonat rekord doposud nejmladšího absolventa, který studium dokončil ve svých 13 letech. "Také jsem chtěl být nejmladším absolventem," řekl Hung televizní stanici ABC7. "Nečekal jsem, že ho porazím," dodal.

[chooze:article;value:504296]

​To se Clovisovi nakonec podařilo, a mohl si tak na pódiu převzít vysokoškolský diplom. Titul získal z pěti předmětů. Příští rok prý plánuje ve studiu pokračovat a získat další.

Clovis Hung se ke studiu zapsal prostřednictvím speciálního školního programu, který umožňuje studentům jakéhokoli věku absolvovat školní kurzy. "Je velmi zvídavý a tradiční veřejné školy nemohly uspokojit jeho zvědavost, takže nejlepší volbou byla vysoká škola," dodala Clovisova matka.

Studium prý chlapci usnadňovali i jeho spolužáci. "Chovali se ke mně jako k mladšímu bratrovi," řekl chlapec. Do kolektivu mezi studenty, kteří byli i o deset let starší, prý bez problému zapadl. "Je dostatečně vyspělý na to, aby ho ostatní studenti brali vážně, ale dostatečně dítě na to, aby se o něj starali jako o mladšího bratra a fandili mu," řekl jeden z profesorů Kenneth Collins.

"Jsem opravdu hrdý na to, co jsem dosud dokázal," poznamenal Clovis. O prázdninách pak prý plánuje hlavně cestovat. Rád také hraje basketbal a Minecraft. V budoucnu by si přál stát se pilotem nebo leteckým inženýrem. 

Dívka nechodila do školy. Místo výuky natáčela videa na sociální síti (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.