Chlapec (13) zachránil osmiletou sestru, když jejího únosce střelil prakem

Osmiletá dívka hledala ve středu na zahradě venkovského domu u města Alpena houby. Z lesa se vynořil neznámý muž, který ji popadl v pase, druhou rukou zakryl holčičce ústa a snažil se ji odvléct, popsal událost deník The Detroit News.

Ve chvíli, kdy se dívence podařilo vysmeknout, zaúřadoval její třináctiletý bratr. Střelil útočníka prakem do hlavy a hrudníku. Ten se dal na útěk.

Poručík John Grimshaw z Michiganské státní policie označil chlapcův čin za mimořádný. "Zachránil život své sestře nebo zabránil tomu, aby se jí stalo něco vážného," citovala jeho slova televize ABC.

[chooze:article;value:502137]

​Podezřelého vypátrali policisté na nedaleké benzínce. Poznali ho mimo jiné i podle zjevných zranění způsobených střelami z praku. Vyklubal se z něj sedmnáctiletý mladík z desetitisícového okresního města Alpena. Při výslechu přiznal, že chtěl dívku surově zmlátit. Motiv detektivové neuvedli.

Násilník je stíhán jako dospělý, obvinili ho z pokusu o únos, pokusu o těžké ublížení na zdraví, napadení a ublížení na zdraví. Soud ho poslal do vazby s kaucí 150 tisíc dolarů (zhruba 3,5 milionu Kč).

Teprve 12letý chlapec zachránil život své kamarádky (7/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.