Chlapec (15) se v autě proháněl po Hradci Králové. Klíčky vzal spící babičce

Bylo kolem půlnoci, když si strážníci v Hradci Králové všimli velmi nestandardně jedoucího auta. Stalo se tak přímo v centru města u Ulrichova náměstí, kde mimo jiné sídlí jak okresní, tak krajské policejní ředitelství. "Když je viděl, prudce přidal a chtěl přes křižovatku ujet," popsala situaci mluvčí královéhradecké městské policie Eva Kněžourová.

Nakonec strážníci mladíka za volantem zastavili a chtěli po něm doklady, a to jak občanský, tak řidičský průkaz. Školák se přiznal, že je mu 15 let. A nakonec se doznal i k tomu, že auto vzal své babičce, která už kolem půlnoci spala. "Řekl, že se chtěl projíždět, dokud to půjde," doplnila Kněžourová.

[chooze:article;value:491562]

Obešlo se to bez havárie, i tak si ale způsobil velké problémy. Jednak bude jeho chování řešit orgán sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD), navíc případ už neprošetřují strážníci, ale kriminalisté.

"Kriminalisté to vyšetřují jako neoprávněné užití cizí věci. V takovém případě pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že je to mladistvý, může být trest poloviční," sdělila policejní mluvčí Lucie Konečná.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.