Chlapec (8) se chtěl stát superhrdinou. Kousnutí pavoukem ho málem stálo život

Příběh Petera Parkera, dospívajícího chlapce, který po kousnutí pavoukem získá nadpřirozené schopnosti a stane se Spider-Manem, zná snad každý. Filmová série neunikla ani osmiletému klukovi z Bolívie, který se chováním fiktivního hrdiny inspiroval.

Když našel pod kamenem pavouka, který se kvůli svému výraznému červenému značení na zádech až nápadně podobal pavoukovi z filmového ztvárnění, nebál se ho chytit. Podle deníku Mirror si ho položil na dlaň a nechal se kousnout.

K chlapcově smůle se ale jednalo o černou vdovu. Její jed je podle expertů z National Geographic až 15krát silnější než jed chřestýše. Nejenže během chvíle vyvolává nevolnost, ale může způsobit i paralýzu bránice a svalové křeče. Ačkoliv smrt nebývá častá, nejvíce ohroženou skupinou jsou právě děti a staří lidé.

[chooze:article;value:509582]

​Chlapec si dal pavouka do skleněné nádoby a odnesl si ho domů. Krátce nato se ale začal cítit špatně a brzy ho ochromily i svalové křeče. Hoch tak své matce přiznal, že ho pokousal "barevný pavouk", a ta ho okamžitě odvezla do nemocnice.

Lékaři chlapci podali protilék a jeho zdravotní stav se zlepšil. Následně přiznal, že se chtěl stát superhrdinou. "Je velkým fanouškem Spider-Mana a rád se dívá na filmy," zhodnotila pak situaci pro média jeho matka.

Podobný incident se stal v bolivijském městě Chayanta v roce 2020, kdy tři děti ve věku 12, deset a osm let se stejným cílem vyprovokovaly černou vdovu, aby je kousla. I při té příležitosti lékaři dokázali děti úspěšně vyléčit.

Tohle našla žena na zahradě u Prahy. Strach ale nakonec mít nemusela (5/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.