Chlapec vrátil ženě peněženku. Po pozvání do restaurace musel platit večeři

V kožené peněžence Louis Vuitton našel chlapec více než tisíc eur, šest kreditek, řidičák a tři občanky. Dva další turisté mu pomohli kontaktovat policii, která za pár minut vypátrala majitelku peněženky, popsal situaci web Corriere del Trentino.

Peněženka patřila ženě, která zároveň vlastní populární restauraci v Alto Garda. Přijel si pro ni proto její manžel, dítěti dal 50 eur (asi 1 200 korun) a pozval jeho rodinu do restaurace.

Tam ale přišlo překvapení. Poté, co se navečeřeli, přinesli jim na stůl účet. Do toho byla jen započítaná desetiprocentní sleva. Jídlo tak zaplatili a zklamaní odešli.

[chooze:article;value:571990]

Vše nakonec začal řešit majitel hotelu, ve kterém byli ubytovaní. Ten napsal restauraci dopis, ve kterém se ptal, proč rodinu za poctivost neodměnili večeří zdarma.

Majitelka restaurace se tak rodině omluvila. Šlo podle ní o chybu způsobenou únavou. "Našim záměrem nebylo přimět rodinu zaplatit účet," uvedla podle webu Sky TG24. Až rodina někdy zase do regionu přijede, slíbila jí proto další večeři. Tentokrát už zdarma.

Seniorka našla v autobuse peněženku a nechala si ji. Hrozí jí vězení (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.