ČHMÚ rozšířil výstrahu: Horké letní počasí představuje riziko požárů

Na rostoucí riziko reagoval ČHMÚ, který v neděli rozšířil dosavadní výstrahu před výskytem požárů. Horké a suché počasí, které v posledních dnech vládne, šanci na vypuknutí požáru drasticky zvýšilo.

Původně byla výstraha, kterou ČHMÚ vydal v pátek, zaměřená pouze na střední, severozápadní a západní Čechy. Od pondělního rána je ale hrozí požáry na většině území Čech. Výstraha má trvat až do odvolání.

[chooze:article;value:506366]

V současnosti se varování před požáry týká Prahy, Středočeského, Karlovarského, Plzeňského, Ústeckého, Libereckého (Česká Lípa, Nový Bor, Turnov), Královéhradeckého (Dobruška, Dvůr Králové nad Labem, Hořice, Hradec Králové, Jaroměř, Jičín, Kostelec nad Orlicí, Nová Paka, Nové Město nad Metují, Nový Bydžov, Rychnov nad Kněžnou) a Pardubického kraje (Česká Třebová, Hlinsko, Holice, Chrudim, Litomyšl, Pardubice, Přelouč, Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto).

Lidem ústav doporučuje, aby nerozdělávali ohně v přírodě, zejména v lesích, nevypalovali trávu a neodhazovali cigaretové nedopalky na zem. Mezi ohně v přírodě se řadí i přenosné vařiče, které také mohou představovat zdroj nebezpečí. V neposlední řadě lidem ČHMÚ radí hospodárnost s vodou a dbání na obecní vyhlášky a zákazy k riziku požárů.

Na rozsah výstrahy před výskytem požárů se můžete podívat zde:

U Pravčické brány vypukl požár. Hasiči lokalizovali oheň po hodině:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.