ČHMÚ vydal výstrahu. Kvůli úmornému suchu hrozí šíření požárů

Varování před požáry platí pro celou Prahu, Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský a téměř celý Ústecký a část Libereckého kraje. Důvodem je sucho. Výstraha platí od pátečního poledne až do pondělních 20 hodin. 

​ČHMÚ proto doporučuje v nadcházejících dnech nerozdělávat oheň v přírodě, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zemi a nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. "Dále se řiďte místními vyhláškami a zákazy a dbejte na úsporné hospodaření s vodou," radí meteorologové. 

[chooze:article;value:509471]

​Kvůli suchu také například desítky obcí zakazují napouštění bazénů. Osvěžení by se přitom hodilo. Do Česka se totiž blíží vlna veder, před kterou má ČHMÚ na svém webu předběžné varování. 

"Odpolední teploty překročí 31 stupňů," upozorňuje ČHMÚ s tím, že v nejbližší době pravděpodobně vydá výstrahu před vysokými teplotami. Ty mají zasáhnout celé území. Vlna veder podle předpovědí dorazí o víkendu, v neděli mají teploty vystoupat až na 33 stupňů Celsia, v pondělí dokonce až na 35 stupňů. Horko budou místy střídat bouřky. 

Ty přes Česko prošly i ve středu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.