Chodci blokovali sanitku. Záchranáři museli čekat, než přejdou přechod

Sanitku na přechodu zablokovali chodci v půlce února. "O videu víme, dostalo se k nám cestou sociálních sítí," potvrdil pro TN.cz mluvčí záchranářů Petr Janáček.

Záchranáři se ale případem už dál nejspíš zabývat nebudou. "Kamerové záznamy ze sanitního vozu již nemáme k dispozici," vysvětlil Janáček.

Video, které se šíří sociálními sítěmi, ale vzbudilo zájem policistů. "Obsahem videozáznamu se zabýváme a provádíme šetření," sdělila TN.cz mluvčí policie Michaela Lébrová.

[chooze:article;value:488667]

"Ze záznamu vyplývá podezření, že ze strany chodců došlo ke spáchání přestupku na úseku dopravy, za který jim hrozí pokuta do 2 500 korun," uvedla Lébrová. Vše se podle policistů odehrálo na křižovatce ulice Průběžná s ulicí Humpolecká v Pelhřimově.

Celý incident mohl být podle záchranářů zásadní pro zdraví pacienta v sanitce. "Pokud bychom vycházeli z časového údaje uvedeného ve videu, pak by se s největší pravděpodobností jednalo o posádku, která transportovala do nemocnice pacienta s neurologickými obtížemi," přiblížil Janáček. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.