Chodíte spát s mokrými vlasy? Děláte zásadní chybu

Po dlouhém a náročném dni už se vidíte v posteli, a proto se rychle umyjete a jdete rovnou na kutě. Pokud ale uleháte s mokrými vlasy, je to špatně. Odborník Max Stephens poukázal hned na několik rizik, která to s sebou přináší.

Podle Stephense jsou vlasy po umytí mnohem náchylnější k lámání a dalšímu poškození kvůli jejich oslabené struktuře. "Když se během spánku otáčíte a házíte sebou, jsou vaše vlasy pod tlakem. Právě ten může způsobit, že se vám vlasy lámou. A když jsou mokré, mohou se daleko snáz poškodit," řekl Stephens pro portál Mirror.

[chooze:article;value:428512]

To ale není jediný problém. Vlhké vlasy totiž podporují množení bakterií a plísní v posteli a na polštáři, což může vést k tvorbě akné a lupů. Stephans proto doporučuje investovat do kvalitnějších povlaků. "Hladké látky způsobují menší tření, když sebou házíte a otáčíte. A také pomáhají udržet přirozené oleje ve vlasech, které podporují jejich krásu a zdraví," vysvětlil.

Je proto lepší vlasy před vždy spaním vysušit fénem, píše portál Express. Odborník také doporučuje nemýt si vlasy příliš často. "Jedním z nejjednodušších způsobů, jak snížit rizika spojená se spánkem s mokrými vlasy, je snížit počet mytí za týden. I když se tato rada může zdát divná, pomáhá to minimalizovat poškození," nastínil Stephens.

Nejlepší podle Stephense je najít si nějakou rutinu a umývat vlasy tak, aby vám stihly ještě před spánkem pořádně uschnout.

Lidé mají stále větší zájem o transplantaci vlasů. Nejlevněji vyjde v Turecku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.