Chomutov se chystá na změnu vedení. Primátor je ve vazbě, hledá se náhrada

Primátor Marek Hrabáč skončil ve vyšetřovací vazbě, zůstat tam může několik měsíců. Podle žalobce by na svobodě mohl ovlivňovat svědky. Hrozí mu až dvanáctileté vězení. "Mohu potvrdit, že jednou z těch osob, která byla vzata do vazby, je i primátor Chomutova, doktor Hrabáč," uvedl dozorující státní zástupce Jan Svoboda.

Chomutov je kvůli tomu bez nejvyššího představitele, vedení města chce proto svolat mimořádné zastupitelstvo, na kterém by mělo primátora z funkce odvolat.

[chooze:article;value:568695]

Odvolání primátora řešily zastupitelské kluby během víkendu, v pondělí odpoledne mají zveřejnit další postup, případně rovnou termín, kdy se o odvolání primátora pokusí.

Hrabáče, který za hnutí ANO kandidoval v krajských volbách na hejtmana kraje, už strana vyškrtla z kandidátky, předsednictvo pak navrhlo i jeho vyloučení ze strany. To má definitivně potvrdit v úterý. V kauze manipulací s veřejnými zakázkami jde o miliony korun, čtrnácti obviněným vyšetřovatelé zabavují nemovitosti a peníze na účtech.

Kriminalisté předali obvinění také karlovarskému radnímu Petru Bursíkovi z ODS, který se vrátil z dovolené. Ještě v pondělí prý na funkci radního rezignuje.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.