Chorvaté zakleknou na turisty. Rok 2024 bude ve znamení přísných zákazů

Chorvatské město Pula má zřejmě dost opilých návštěvníků pláží. Radním se také asi moc nelíbí pohled na ženské poprsí, a proto přišli s návrhy zakázat na plážích právě alkohol a opalování nahoře bez. Informoval o tom chorvatský deník Index.

Město Pula konkrétně předložilo k veřejné konzultaci návrh, podle kterého by bylo mimo jiné zakázáno pití alkoholických nápojů a opalování nahoře bez na všech organizovaných a přírodních plážích. Výjimku ze zákazu alkoholu by měly jen plážové bary a náboženské, kulturní, sportovní nebo podobné akce.

[chooze:article;value:526116]

​"Konzumace alkoholických nápojů je zakázána na přírodních a organizovaných plážích a dalších částech námořní oblasti, s výjimkou případů, kdy jsou tyto plochy na základě souhlasu příslušného orgánu využívány jako terasy pro poskytování stravovacích služeb," stojí v návrhu.

Za porušení plánovaných zákazů by lidem hrozily pokuty od 600 do 1 300 eur (v přepočtu zhruba 15 až 32 tisíc korun). Podle návrhu by dodržování pravidel hlídaly kamery, jejichž instalaci návrh povoluje.

[chooze:poll;value:822c452450bc2f1faa008b83272d7d521a992f11]

​Nový návrh rozdělil Chorvaty na dva tábory. Zatímco někteří podporují myšlenku klidu a pořádku na plážích, tak podle jiných jde o další kontroverzní krok starosty města Pula Filipa Zoričiče. Ten v březnu ve městě zakázal koncert hudby, která se mu nelíbila. Konkrétně šlo o žánr turbofolk, napsal chorvatský web Glas Istre. V anketě chorvatského deníku Index se nicméně čtenáři vyjadřují poměrně jasně. Z více než 10 000 hlasujících bylo pro návrh jen 14 %. 

Chorvatská policie často spolupracuje s českou policií. Podívejte se, kde se díky tomu našel skútr ukradený v Chorvatsku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.