Moderní bydlení

Chorvaté zakleknou na turisty. Rok 2024 bude ve znamení přísných zákazů

Chorvatské město Pula má zřejmě dost opilých návštěvníků pláží. Radním se také asi moc nelíbí pohled na ženské poprsí, a proto přišli s návrhy zakázat na plážích právě alkohol a opalování nahoře bez. Informoval o tom chorvatský deník Index.

Město Pula konkrétně předložilo k veřejné konzultaci návrh, podle kterého by bylo mimo jiné zakázáno pití alkoholických nápojů a opalování nahoře bez na všech organizovaných a přírodních plážích. Výjimku ze zákazu alkoholu by měly jen plážové bary a náboženské, kulturní, sportovní nebo podobné akce.

[chooze:article;value:526116]

​"Konzumace alkoholických nápojů je zakázána na přírodních a organizovaných plážích a dalších částech námořní oblasti, s výjimkou případů, kdy jsou tyto plochy na základě souhlasu příslušného orgánu využívány jako terasy pro poskytování stravovacích služeb," stojí v návrhu.

Za porušení plánovaných zákazů by lidem hrozily pokuty od 600 do 1 300 eur (v přepočtu zhruba 15 až 32 tisíc korun). Podle návrhu by dodržování pravidel hlídaly kamery, jejichž instalaci návrh povoluje.

[chooze:poll;value:822c452450bc2f1faa008b83272d7d521a992f11]

​Nový návrh rozdělil Chorvaty na dva tábory. Zatímco někteří podporují myšlenku klidu a pořádku na plážích, tak podle jiných jde o další kontroverzní krok starosty města Pula Filipa Zoričiče. Ten v březnu ve městě zakázal koncert hudby, která se mu nelíbila. Konkrétně šlo o žánr turbofolk, napsal chorvatský web Glas Istre. V anketě chorvatského deníku Index se nicméně čtenáři vyjadřují poměrně jasně. Z více než 10 000 hlasujících bylo pro návrh jen 14 %. 

Chorvatská policie často spolupracuje s českou policií. Podívejte se, kde se díky tomu našel skútr ukradený v Chorvatsku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.