Chorvatská obec nabízí domy za tři koruny. Podmínky jsou snadné

Chorvatská obec Legrad chce nové obyvatele tak moc, že domy rozdává za hubičku. Neleží sice u Jaderského moře, přímořskou nemovitost ale zase nekoupíte za pár korun. A to doslova, prázdné domy totiž Legrad podle chorvatského webu danica.hr nabízí za zhruba 13 centů, což v přepočtu vychází na přibližně tři české koruny. 

Nabídka je pochopitelně spojena s určitými podmínkami, ty ale nejsou nijak zvlášť přísné. Vedení obce určilo, že se musí jednat o pár, manželský i nesezdaný, do 45 let, který má čistý trestný rejstřík a nemá vyřešenou situaci s bydlením. Body navíc jsou za to, pokud má děti nebo pracuje v odvětví, kde je nedostatek pracovníků, tedy například ve zdravotnictví.  

[chooze:article;value:535435]

​Demografické oživení obce její starosta Ivan Sabolic plánuje už dlouho. Díky tomuto opatření se podle něj do Legradu přistěhovalo už několik mladých rodin ze sousedních krajů, ale dokonce i jedna rodina z pobřeží. Obec proto chce investovat do modernizace školy. 

"Věřím, že brzy vypíšeme nové výběrové řízení na prodej nemovitostí, a doufám, že bude dostatečný zájem," slibuje si starosta. 

Čas od času se objeví podobná nabídka z Chorvatska, Itálie či jiné lákavé destinace. Na chorvatský realitní trh dokonce nedávno vstoupila opravdu nezvyklá nabídka na koupi celého ostrova. Tam jsou ale podmínky o poznání přísnější (psali jsme o tom v tomto článku). 

Loni v červnu nabízel bydlení také ostrov Pitcairn ve východním Pacifiku. Zdarma byly pozemky i domy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.